Go Back

Wafe din cartofi

Vafe sarate, rapide, usoare si incredibil de gustoase din piure de cartofi, succes garantat pentru toata familia!?‍?‍?‍?Cand eram copii, petreceam vacantele la bunicii, 5 nepoti, 5 guri de hranit, nu se risipea mancare de nici un fel, iar bunica refolosea resturile ramase de la o masa la alta in diferite retete delicioase. Preferata mea era omleta din piure de cartofi?, si inca de atunci am ramas cu o slabiciune in ceea ce priveste refolosirea piureului.Acum am pregatit niste vafe din piure, care, recunosc, nu a ramas de la o alta masa, (asa ceva rar se intampla), l-am pregatit pentru aceasta ocazie. Rezultatul a fost atat de gustos, ca de acum incolo voi mai arunca 3 cartofi la fiert cand pregatesc piure, sa-mi ramana si pentru vafe.In prima tura nu am pus sare, sa poate sa manance si bebe de 11 luni, si chiar si asa au fost foarte delicioase. Lui le-am servit cu niste morcovi(cu care doar s-a jucat?) si iaurt grecesc, eu le-am mancat simple, cu varza acra de la Maramures.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Course Mic Dejun
Servings 3 persoane

Ingredients
  

  • 250 g piure de cartofi rece
  • 40 g cașcaval ras
  • 30 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 tbsp linguriță praf de copt

Instructions
 

  • Amestecam faina cu praful de copt.
  • Intr-un bol separat batem oul, dupa care incorporam pe rand piureul, cascavalul, faina cu praful de copt si sare dupa gust.
  • Dam cu putin ulei de maslina aparatul de dacut vafe, punem cate o lingura generoasa de aluat si prajim pana se rumenesc.
  • Din aceasta cantitate ies 6-8 vafe.

Video

Keyword vafe, vafe din cartofi, vafe sarate