Wafe din cartofi
Vafe sarate, rapide, usoare si incredibil de gustoase din piure de cartofi, succes garantat pentru toata familia!????Cand eram copii, petreceam vacantele la bunicii, 5 nepoti, 5 guri de hranit, nu se risipea mancare de nici un fel, iar bunica refolosea resturile ramase de la o masa la alta in diferite retete delicioase. Preferata mea era omleta din piure de cartofi?, si inca de atunci am ramas cu o slabiciune in ceea ce priveste refolosirea piureului.Acum am pregatit niste vafe din piure, care, recunosc, nu a ramas de la o alta masa, (asa ceva rar se intampla), l-am pregatit pentru aceasta ocazie. Rezultatul a fost atat de gustos, ca de acum incolo voi mai arunca 3 cartofi la fiert cand pregatesc piure, sa-mi ramana si pentru vafe.In prima tura nu am pus sare, sa poate sa manance si bebe de 11 luni, si chiar si asa au fost foarte delicioase. Lui le-am servit cu niste morcovi(cu care doar s-a jucat?) si iaurt grecesc, eu le-am mancat simple, cu varza acra de la Maramures.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- 250 g piure de cartofi rece
- 40 g cașcaval ras
- 30 g făină
- 1 ou
- 1/2 tbsp linguriță praf de copt
Amestecam faina cu praful de copt.
Intr-un bol separat batem oul, dupa care incorporam pe rand piureul, cascavalul, faina cu praful de copt si sare dupa gust.
Dam cu putin ulei de maslina aparatul de dacut vafe, punem cate o lingura generoasa de aluat si prajim pana se rumenesc.
Din aceasta cantitate ies 6-8 vafe.
Keyword vafe, vafe din cartofi, vafe sarate