
29 Jul Babgulyás (Gulaș de fasole bogat)

Babgulyás (Gulaș de fasole bogat)
Hmm, probabil nu este cea mai varatica reteta, dar iarasi am umplut camara si congelatorul, asa ca am vrut sa gatesc ceva, in care sa folosesc cat mai multe ingrediente din casa. Asadar am ales gulasul de fasole bogat, in care am folosit carne de vita din congelator, 2 conserve de fasole din camara si legume din frigider. Si ce idee buna a fost! De mult nu am mancat un gulas asa savuros, usor picant, plin de savoare?Am sentimentul, ca videoul nu reda nici pe jumatate cat de bine arata in realitate si cat de gustos este, dar poate reusesc sa va fac pofta, si incercati si voi, cu tot, ca stiu ca nu este o reteta foarte speciala, dar este un succes garantat de fiecare data.
Ingredients
- 600 g carne de vită
- 500 g fasole conservă
- 1 ceapă
- 1 ardei roșu
- 1 roșie
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel rădăcină
- 4-5 cartofi
- 1 lingură boia de ardei
- 1/2 linguriță boia afumată
- sare,piper
- 2 cuburi de vită
- 2 foi de dafin
- 2 l apă
- ardei iute (opțional)
Instructions
- Calim ceapa pe untura sau ulei.
- Punem carnea si o gatim, pana se deschide la culoare.
- Adaugam ardeiul, rosia, condimentele: boia dulce si afumata, chimen macinat, sare, piper, cuburi de vită, foi de dafin si daca folosim, ardei iute(noi punem direct in farfurie), turnam apa cat sa acopere.
- Lasam la fiert pana se evapora mare parte din apa.Adaugam morcovii si patrunjelul, completam cu apa.
- Cand legumele sunt pe jumatate gata, punem si cartofii taiati cubulete, iarasi, daca e nevoie, completam cu apa.
- La sfarsit trebuie sa aiba destula zeama, dar nu cat o supa.
- Cand s-au facut si cartofii, adaugam fasolea stoarsa si clatita, punem o lingurita de otet si lasam sa fiarba vreo 5 minute. Servim cu smantana, ardei iute si paine de casa.
Notes
Tocănița de vită cu fasole și legume este un preparat tradițional, plin de arome și nutrienți, ideal pentru mesele de familie. Această rețetă combină carnea fragedă de vită cu o varietate de legume proaspete și condimente aromate, creând un fel de mâncare consistent și delicios. Este perfectă pentru zilele răcoroase, oferind un confort culinar de neegalat.
No Comments