
20 Aug Rețetă Supă cremă de țelină

Supă cremă de țelină
Supă Cremă de Țelină – O Delicatesă Ușor de Preparat pentru Întreaga FamilieAstăzi vă propun să încercați o rețetă de supă cremă de țelină, perfectă pentru zilele răcoroase. Este o rețetă simplă, rapidă și extrem de gustoasă, pe care o veți adora!
Ingredients
- 1 cartof
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 1/4 linguriță praf de nucșoară
- sare și piper după gust
- 1 lingură unt
- 1 l apă
- 200 ml smântână
- crutoane și cașcaval ras pentru servire
Instructions
- 1. Curățați și tăiați cubulețe țelina, cartoful, ceapa și usturoiul.
- 2. Într-o oală mare, topiți untul la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și căliți până devine aurie. Adăugați cubulețele de țelină și continuați să le căliți pentru câteva minute. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut, amestecând constant.
- 3. Turnați apa peste legumele călite și adăugați cartofii tăiați cubulețe. Condimentați cu praf de nucșoară, sare și piper (pentru adulți). Lăsați supa să fiarbă la foc mic până când legumele devin moi, aproximativ 20-25 de minute.
- 4. Folosiți un blender vertical sau un blender clasic pentru a pasa legumele până obțineți o consistență cremoasă. Adăugați smântâna de gătit și amestecați bine. Puneți înapoi pe foc și aduceți supa la punctul de fierbere.
- 5. Turnați supa cremă în boluri și serviți cu crutoane crocante și cașcaval ras deasupra.
No Comments